Termostatul financiar (2)

In articolul trecut am vorbit despre ce este acest termostat financiar, si cum reusesc altii sa il seteze in defavoarea noastra.

    Azi o sa gasim o modalitate potrivita pentru noi, pentru a prelua controlul termostatului, sa il setam cum dorim noi. Sa reusim sa castigam mai mult, sa ne ajunga banii de la un salariu la altul, sa ne permitem stilul de viata pe care il vrem, pe care il visam.

    Termostatul este format din convingerile noastre, din credintele noastre, din experienta noastra. Toate aceste sunt ca si niste programe care se afla in subconstientul nostru, si ne dirijeaza viata. Pentru a reprograma termostatul nu este destul doar sa vrem, pe cat ca este un pas important. Trebuie sa intram in subconstient si de acolo sa schimbam programele. Sunt mai multe tehnici prin care poti sa intri in subconstient, eu folosesc tehnici de NLP.

    Cea mai simpla tehnica este sa iei fiecare convingere despre bani, tot ce crezi tu despre bani, si sa te intrebi de ce crezi asta, si de la cine ai auzit-o.

    Ex: Banii sunt rai – de ce crezi asta? care este experienta ta cu banii? unde ai auzit asta si de la cine? ce inseamna “banii sunt rai”?

    Insa de cele mai multe ori mergem pe pilot automat, si daca cineva ne spune un lucru, il luam ca adevarul absolut, fara sa punem la indoiala ce a zis, sa punem intrebari. Mergand pe pilot automat creierul nu foloseste energie, de cele mai multe ori pentru ca nu mai avem. In momentul in care gandim, creierul consuma energie. Insa este vital sa gandim pentru noi, pentru a ne trai viata asa cum ne dorim, si nu cum vreau altii.

    O alta metoda pentru a reseta termostatul este sa incepem sa facem economii. Daca creditele, si cheltuirea banilor pe care nu ii avem ne seteaza termostatul pe minus, economiile il seteaza pe plus. La inceput o sa fie greu. O sa punem bani deoparte, intr-o pusculita, si dupa cateva zile, o saptamana, doua, parca de nicaieri apare ceva, ceva ce se poate rezolva doar cu acei bani din pusculita. Dupa care o sa apara frustrarile, ca nu suntem in stare sa punem deoparte niste bani. Insa ca orice lucru la inceput necesita multa energie, perseverenta si rabdare din partea noastra. Eu cel putin asa am patit la inceput. Acum dupa cativa ani de perseverenta pot face economii linistit, fara sa ma ating de acei bani.

    Pentru toate este un inceput, iar daca iti doresti o viata prospera din punct de vedere financiar, o viata fara griji financiare, acum este cel mai bun si mai potrivit moment sa faci ceva in acest sens, sa incepi. Sa citesti o carte in acest domeniu, sa te educi, sa invete. Sa pui in practica ceea ce inveti. Chiar daca nu o sa iti iasa din prima asa cum iti doresti, nu renunta, continua, o sa apara si rezultatele, Este nevoie si de rabdare.

    

    Pana data viitoare spor la lectura, si la aplicat cel putin o idee. Dupa care poti sa imi spui cum te simti, punand in practica teoria.

 

Cu drag

Dumitru Rus

0023_Fotor_Fotor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *