3 Metode simple de a economisi

  

“Pastreaza ceea ce ai pentru ca e nesigur ceea ce vei avea”

    In cartea sa, George S. Clason, Cel mai bogat om din Babilon, ne spune cum cel mai bogat om din Babilon si-a castigat averea, dupa ce a invatat importanta economisirii, economisind 10% din ceea ce castiga.

     Sunt mai multe metode prin care putem sa economisim, depinde de fiecare persoana in parte. Insa cel mai important este obiceiul pe care ni-l formam.

     Cele trei metode sunt:

  1. Economisind 1 leu in fiecare zi
  2. Economisind 1 leu in fiecare saptamana
  3. Economisind un anumit procent din venitul nostru

 

     Sa le luam pe rand:

    1. Economisind 1 leu in fiecare zi. Poate ti se pare banal si putin, insa dupa cum spuneam, cel mai important lucru la inceput este sa ne formam acest obicei, de a economisi. Iar provocarea acestei metode este sa incepi in prima luna cu un leu pe zi, in a doua luna cresti la doi lei pe zi, in a treia luna cresti al 3 lei pe zi, si tot asa pana ajungi in luna a 12-a la 12 lei pe zi. In acest mod poti sa economisesti intr-un an suma de 2382 de lei.

 

  • Economisind 1 leu in fiecare saptamana. Aici vorbim despre acelasi principiu, incepem cu un leu in prima saptamana, crescand la doi lei in a doua saptamana, trei lei in a treia saptamana si tot asa pana in ultima saptamana din an. Un an are 52 de saptamani. Cu aceasta metoda reusesti sa aduni suma de 1378 de lei.
  • Economisind un procent din castigul nostru. Acest procent depinde de fiecare in parte, cel mai recomandat este procentul de 10%. Insa daca simti ca este prea mult pentru tine, acum la inceput, poti sa incepi chiar si cu 1%, ulterior crescand procentul.

 

 

     Cu suma economisita poti sa faci ce vrei tu, poate iti doresti demult ceva, si in acest fel ai posibilitatea sa cumperi acel lucru cu banii jos, fara credite. De cele mai multe ori ne dorim o anumita suma de bani acum, si daca se poate cat mai mare. Insa daca o sa fim disciplinati, si perseverenti o sa reusim cu sume mici, sa adunam sume mari de bani.

     Iti doresc succes, in formarea obiceiului de a economisi o parte din venit.

    

     Te provoc sa gasesti si tu metode de a economisi.

 

Cu drag

Dumitru Rus

0023_Fotor_Fotor