De ce este important sa economisim?

Eu am inceput sa economisesc din dorinta unei sume de bani la batranete. In acel moment nu stiam despre obiceiuri, insa obiceiul s-a format singur, pentru ca am creeat starea de inevitabilitate, riscand sa pierd aproape toti banii adunati daca nu economiseam in fiecare luna. Acum imi dau seama ca a fost o decizie buna, care ma ajuta si in acest moment.

    Mai jos o sa descriu 3 motive pentru care merita sa incepi chiar acum sa economisesti.

 

    1. Pentru a scapa de stres, pentru cei mai multi dintre noi banii sunt un motiv de stres, mereu ne dorim mai multe iar banii parca asa sunt facuti sa nu ne ajunga. In acele momente ne gandim….daca as castiga mai mult, chiar si cu 10%. Insa in momentul cand aceasta crestere apare observam ca avem aceeasi problema, banii nu ne ajung. Putem sa scapam de acest stres cu un management eficient asupra veniturilor si cheltuielilor. In acest mod reusim sa facem economii de 10% din venit, care ne asigura o liniste sufleteasca, stiind ca avem niste bani pusi deoparte. Aceasta suma este un sprijin, in caz de nevoie, in caz de urgenta.

 

  • Pentru a ne forma obiceiul de a economisi, dezvoltand aceasta abilitate, obiceiul de a economisii, suntem doar la un pas de a ne indeplini orice vis am avea. Obiceiurile bune pe care le formam o sa ne formeze viitorul. Iar daca iti doresti un viitor in care sa ai banii necesari pentru stilul de viata dorit, acest obicei este esential.
  • Pentru a ne indeplini o dorinta, un vis, putem sa facem economii pentru un concediu intr-o tara exotica, pentru a cumpara o masina, sau pentru a schimba masina pe care o avem. Pentru a merge la un curs, pentru a investi in dezvoltarea noastra. Pentru a incepe o afacere proprie sau in parteneriat cu cineva. Pentru a face investitii in anumite domenii, in asa fel incat sa dezvoltam alte surse de venit.

 

 

    Oricare ar fii motivul pentru care iti doresti sa faci economii, incepe chiar de acum. Cu cat incepi mai repede cu atat mai bine pentru tine. Stabileste o suma sau un procent din venitul tau pe care sa il pui deoparte in fiecare luna.

    Odata format obiceiul o sa fie la fel de simplu ca si mersul pe jos.

Cu drag

Dumitru Rus

0023_Fotor_Fotor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *