Banii, bucurie sau necaz?

 

 

    Daca nu am mai folosi banii, oare am fi mai fericiti?

    Daca am avea acces nelimitat la bani, oare am fi mai fericiti?

    Cat ne ajuta si cat ne incurca banii in drumul spre obiectivele noastre?

 

    In momentul in care am pus accentul pe bani, am pierdut deja.

    Este ca si cum am vrea sa slabim, insa continuam sa avem acelasi stil de viata ca si pana acum.

    Cred ca am uitat ce ne dorim cu adevarat, cred ca fugim dupa bani, pentru a cumpara bunuri materiale, vizibile, sa avem cu ce ne lauda, cu ce ne mandri.

    Sunt importante si lucrurile materiale, este in regula sa ne dorim confort, o viata buna, fara grija zilei de maine, sa ne permitem sa calatorim oriunde in lume, sa cunoastem culturi noi, sa experimentam.

    Greseala noastra este in momentul in care uitam de noi, uitam de abilitatile noastre, uitam de ceea ce ne place sa facem, uitam sa ne bucuram de viata.

    Ne punem in minte doar banii, faima, bogatia si o dorim cu orice pret. Ne aruncam in prima oportunitate, luptam, strangem din dinti, sperand sa castigam ceva.

    Insa nu toate luptele ni se potrivesc, nu toate oportunitatile sunt pentru noi.

    Sa ne imaginam o persoana foarte sociabila, careia ii place sa fie mereu in mijlocul oamenilor, ii place sa povesteasca si are un dar in acest sens, isi face prieteni oriunde merge. Acum sa ne imaginam ca aceasta persoana se angajeaza la o firma unde treaba ei este intr-un birou, singura, in fata unui calculator analizand cifre si facand rapoarte.

    Cat de fericita crezi ca este? Cat de bine si de in largul ei se simte?

 

    Inainte sa ne gandim cati bani vrem, cat de mare sa fie casa, ce masina sa avem, poate ar fi mult mai bine sa ne facem o analiza, sa ne cunoastem noi pe noi, sa stim cine suntem, sa ne acceptam asa cum suntem cu bune si rele. Apoi sa gasim acele activitati care ni se potrivesc stilului nostru de viata, personalitatii noastre. Dupa ce ne cunoastem putem sa ne imbunatatim mereu punctele forte, sa ne simtim bine facand anumite activitati, sa aducem un real ajutor oamenilor si atunci o sa avem si sufletul impacat, o sa fim fericiti clipa de clipa si o sa avem si partea materiala rezolvata, o sa avem tot ce ne dorim, de la haine de lux pana la excurisii si stil de viata minunat.

 

    Revenind la intrebarea din titlu, Banii, bucurie sau necaz? Depinde de noi, depinde cum castigam acesti bani, cat de usor sau cat de greu, bucurandu-ne sau luptand.

    Pana la urma banii sunt doar o consecinta a actiunilor noastre. O persoana care lucreaza pe salariul minim pe economie intr-o fabrica o sa spuna ca banii se castiga greu si are dreptate. Daca nu mai lucreaza nu mai are bani. Insa o persoana care face ceea ce ii place si se bucura de fiecare clipa, indiferent de suma de banii pe care o facem acum, o sa spuna ca banii se castiga usor. Chiar daca in acest moment nu castiga cat ar dori, stie ca sunt modalitati simple pentru a castiga din ce in ce mai mult.

 

    Toti avem parte de greutati in viata, de momente nasoale, de obstacole. Diferenta dintre o persoana fericita si una stresata este doar modul de a vedea lucrurile.

    O persoana fericita care face ce ii place este relaxata si gaseste usor solutii, le pune in practica pana reuseste sa mearga mai departe.

    O persoana suparata, stresata nu vede solutii, crede ca orice obstacol este capat de drum, renunta si cauta vinovati.

 

    Trecutul nu mai putem sa il schimbam si indiferent de situatia in care suntem acum, sunt sigur ca este cel putin o solutie pentru a merge mai departe, a evolua.

    Ce putem sa facem in acest moment este sa incepem acum, sa ne cunoastem, sa credem in noi, sa gasim solutii la orice problema.

    Viitorul nostru depinde de ceea ce facem acum.

 

Cu drag

Dumitru

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *