8 Pasi pentru a realiza orice obiectiv financiar

 

    Visul tau iti stabileste obiectivele, obiectivele iti traseaza actiunile, actiunile tale dau nastere rezultatelor, iar rezultatele iti aduc succesul. – John C. Maxwell

 

    Cu totii ne dorim ceva in viata, cu totii avem un vis, mai mare sau mai mic. Unii luptam pentru acest vis, altii au renuntat de mult la el, din diferite motive.

    Ce pot sa spun legat de visuri este ca ele pot sa devina realitate, indiferent ce vis am avea. Pentru unele este nevoie de mai multa munca, de abilitati noi, pentru altele avem tot ce ne trebuie si este mai usor de realizat.

    Un lucru este sigur, toti oamenii care au ramas in istorie, toti care au contribuit cu ceva la imbunatatirea acestei lumi au avut un vis si au luptat pana la ultima suflare pentru a transforma acest vis in realitate.

    Sa amintim pe Martin Luther King Jr, Steve Jobs, Bill Gates, Aurel Vlaicu si multi altii.

    Fiecare dintre noi avem puterea, energia, curajul, capacitatea si resursele pentru a reusi sa transformam orice vis in realitate.

    Orice vis putem sa il impartim in mai multe obiective si pentru fiecare obiectiv putem folosi acesti 8 pasi pentru a avea un plan, o harta, care sa ne duca din acest punct,unde suntem acuma, la obiectivul nostru.

    Cei 8 pasi sunt:

 

  1. Defineste clar obiectivul – se spune ca daca nu stim in ce port vrem sa ancoram, nici un vant nu ne este prielnic, la fel este si pentru obiective, avem nevoie de claritate, sa definim clar obiectivul. Daca vrem sa castigam mai multi bani sa spunem suma de bani, 10.000 de lei lunar.  Mintea noastra are nevoie de date concrete pentru a ne ajuta, sa i le oferim cu cat mai multe detalii. Cum vrem sa castigam acesti bani, dintr-o singura sursa sau mai multe? Vrem sa muncim noi sau sa platim pe altii care sa munceasca pentru noi?
  2. Motivulde ce este important pentru mine acest obiectiv, cum o sa se schimbe viata mea in momentul cand am acest obiectiv realizat, cum o sa ma simt, pe cine o sa am alaturi, cum o sa fie o zi din viata mea, ce activitati fac. Cu cat stim mai clar si mai concret de ce este important pentru noi acest obiectiv cu atat o sa ne fie mai usor.
  3. Planul – realizeaza un plan cu pasi concreti. Imparte obiectivul in obiective mai mici pana ajungi la sarcini zilnice. Asa stii in fiecare zi ce ai de facut si poti sa urmaresti progresul.
  4. Resurse – ce resurse avem nevoie pentru acest obiectiv. Poate avem nevoie de o echipa si va trebui sa invatam sa lucram cu oamenii. Poate avem nevoie sa vorbim in public, sa scriem o carte. Poate avem nevoie de anumite informatii, comportamente, abilitati, bani, relatii, furnizori. Noteaza toate resursele necesare si apoi cauta modalitati de a face rost de ele.
  5. Actiune – fara actiune nu avem nimic. Actiunea este ingredientul magic care face lucrurile sa se intample, visurile sa devina realitate. De multe ori stim teoretic ce avem de facut, insa practic nu stim. Este ca si cum am citi o carte despre cum sa schiem, insa pana nu punem schiurile in picioare si nu mergem pe partie nu avem cum sa ne dam seama daca reusim sa schiem sau nu. Avem de nevoie de informatii pentru inceput, apoi de practica, multa practica pentru a dezvolta abilitati noi. Chiar daca nu o sa ne iasa din prima este nevoie sa actionam mereu. Fiecare esec ne spune unde ni se termina abilitatea noastra si ce mai avem de invatat.
  6. Perseverenta – continua orice ar fi. Prioritizeaza-ti activitatile necesare obiectivului si fa-le in fiecare zi. Perseverenta bate chiar si talentul.
  7. Fii flexibil – acuma viata se schimab cu o viteza fulgeratoare si este necesar sa ne adaptam mereu, sa fim flexibili pentru a rezista. Obiectivul ramane fix, insa planul poate oricad sa suporte modificari. Din aceasta cauza este bine sa ne verificam planul la anumite intervale de timp, sa vedem daca mai este valabil, daca ne mai ajuta sau va trebui sa il schimbam, sa il modificam, sa il imbunatatim sau chiar sa facem altul nou.
  8. Invata continuu – ceea ce a fost valabil acum 50 de ani acuma sigur nu mai functioneaza. Lumea se schimba pe zi ce trece, tehnologia evolueaza din ce in ce mai repede, venind cu multe unelte care ne ajuta. Sa ne gandim doar la internet si social media cat de mult ne poate ajuta acuma sa ne promovam, sa transmitem un mesaj, sa ajungem la cineva. Este necesar sa fim in rand cu tehnologia cu oportunitatile care apar acuma.

 

    Orice vis poate sa devina realitate daca ii acordam atentia cuvenita, daca muncim pentru el in fiecare zi si daca ne dorim acest lucru din tot sufletul nostru.

 

    Care este visul tau, acel vis care te arde, acel vis la care te gandesti in fiecare clipa, acel vis cu care adormi si cu care te trezesti in gand?

    Tu ce strategie folosesti pentru realizarea obiectivelor tale, pentru a transforma visul tau in realitate?

TOTUL ESTE POSIBIL. Traieste-ti visul

 

Cu drag

Dumitru

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *