Cadouri, atentie si iubire

Modul in care daruiesti valoreaza mai mult decat darul in sine. – Pierre Corneille

 

Suntem intr-o perioada din an in care bugetul nostru este pus la mare incercare. Este o perioada plina de sarbatori in care cadourile sunt la ordinea zilei.

    Pentru unii aceasta perioada este sfasietoare, este o perioada neagra, mai neagra decat cea mai intunecoasa noapte 🙂

 

    Egoul multora dintre noi este in aceasta perioada un adevarat dusman. Din dorinta de a impresiona, de a arata cat de buni suntem, facem sacrificii uriase, care au consecinte ani de zile. Facem cadouri scumpe care depasesc cu mult bugetul nostru. De fapt care buget? 🙂 Multi nu avem asa ceva si realizam ca nu mai avem bani. Un moment dureros, pentru ca inca mai sunt facturi de platit si avem nevoie si de mancare pana la urmatorul salariu.

 

    Ce putem sa facem pentru a trece cu bine aceasta perioada si sa oferim si cadouri persoanelor dragi noua?

 

  1. Ascula – stim cu totii cat de mult conteaza cand cineva ne asculta cu adevarat si ne intelege. Simplu fapt ca ascultam persoana de langa noi poate face minuni. Este recomandat sa ascultam mereu, nu doar la anumite ocazii. Cred ca este cel mai frumos cadoua sa asculti pe cineva, sa intelegi punctul de vedere al acelei persoane. Sa te pui in papucii ei.                                                                                                                                                                  
  2. Nu judeca – sa nu ne dam noi mari si tari si cate am fi facut noi daca eram in locul persoanei respective. Sa nu fim acea persoana care le stie pe toate. Fiecare dintre noi suntem unici, avem valori si principii dupa care ne ghidam viata, diferite. Femeile in special au nevoie doar de cineva sa le asculte, sa le inteleaga, sa nu le judece si atat. Nu vor rezolvare la problemele lor, vor doar sa vorbeasca sa isi consume acele 20.000 de cuvinte pe care le au pentru azi 🙂                                                                                                                                                                                                     
  3. Conteaza gestul – cand oferim un cadou, cel mai mult conteaza gestul, conteaza sa fie ceea ce isi doreste persoana respectiva, sa fie personal, sa fie un rezultat al faptului ca ai asculta-o pana acuma.                                     
  4. Creeaza un buget pentru cadouri si respecta-l. In acest fel suntem pusi sa gandim, sa gasim solutii si cadouri care sa se incadreze in bugetul pe care il avem. Poate sa fie chiar distractiv 🙂                                                                           
  5. Fii unic, fii diferit – de multe ori cand vine vorba despre cadouri nu prea stim ce sa cumparam, asta pentru ca nu am fost prezenti, nu am ascultat. Si atunci incercam sa copiem, sa ne uitam in jur si sa facem ce fac cei din jurul nostru, fara a tine cont de ceea ce conteaza cel mai mult, ce isi doreste persoana de langa noi. Dar daca suntem atenti, ascultam, suntem prezenti o sa ne fie foarte usor sa facem un cadou persoanei iubite. Uneori nici nu este nevoie sa fie un cadou fizic, ci conteaza experienta pe care o oferim, experienta si emotiile pe care le simte persoana iubita.

 

    Sa fim creativi si sa oferim in dar ceea ce conteaza cel mai mult, timp, prezenta, ascultare. Lucrurile materiale de cele mai multe ori putem sa ni le cumparam si singuri. O imbratisare nu putem sa ne-o oferim singuri.

 

Cu drag,

Dumitru

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *