Cum sa fim fericiti

 

    Ce este fericirea si cum putem sa o obtinem?

 

    Te-ai intrebat vreodata de ce unele persoane sunt mereu fericite, indiferent de ce se intampla in viata lor? Iar alte persoane sunt mereu suparate, triste si nervoase?

    Ce ii face fericiti pe unii oameni? Si ce le lipseste celor care nu sunt fericiti?

 

    Sa analizam cu atentie oamenii fericiti si sa gasim reteta, secretul (daca o fi unul) pentru a ne ajuta si pe noi sa avem aceasta stare de fericire in fiecare clipa.

 

    Persoanele fericite le vedem din departare. Au o atitudine pozitiva, sunt mereu cu zambetul pe buze, indiferent de ce se intampla in viata lor. Au incredere in ele ca o sa reuseasca, ca o sa rezolve orice problema care apare in calea lor.

    Aceasta atitudine pozitiva se reflecta in toate doemniile din viata lor. In cariera, serviciu sau afacere sunt dedicati 100%, fac tot posibilul sa aduca un plus de valoare, sa ajute societatea. In relatii sunt mereu veseli, povestesc lucruri frumoase din viata lor, se concentreaza pe evenimentele pozitive si gasesc ceva frumos in orice situatie. Chiar daca ceva nu a mers cum si-au dorit ei, o sa ne povesteasca despre lectie pe care au invatat-o si cum i-a ajutat ulterior.

    Pentru fiecare domeniu din viata lor, au un scop, o destinatie. Insa nu pentru a ajunge la o finalitate ci doar pentru a avea o directie. In momentul cand ating un scop, deja au altul si mai mare care ii duce mai departe. In aceasta calatorie spre destinatie, se bucura de fiecare pas, indiferent ca este un succes sau un esec. Stiind exact ce isi doresc de la viata, fac tot posibilul sa obtina. Stiu ca mereu este o solutie, oricat de mare ar fi problema, situatia cu care se confrunta acum.

 

    Langa astfel de persoane ne face placere sa stam, sa le ascultam cum vorbesc. Sunt o doza de inspiratie, de motivatie.

 

    Fericirea este o stare, o emotie pe care o simtim in interiorul nostru. Aceasta stare, emotie o creeam prin modul nostru de gandire, prin gandurile pe care le avem. Aceste ganduri creeaza atitudinea, increderea in noi.

    Fericirea nu o gasim niciodata in exteriorul nostru, doar in interior.

 

    In concluzie, cum putem sa fim fericiti?

  • In primul rand, tine de modul nostru de gandire, de cum vedem fiecare situatie
  • Apoi tine de increderea pe care o avem in noi si in abilitatile si capacitatile noastre de a rezolva orice problema, situatie care apare in viata noastra.
  • Un principiu din NLP spune ca avem toate resursele pentru a reusi.
  • Fericirea este o stare interioara pe care noi o cream
  • Avand un scop mai mare decat noi in viata, un scop care sa ne dea o directie

 

    Dalai Lama spunea foarte frumos, “Fericirea nu e ceva gata facut, ea vine din faptele tale.”

 

    Fa acele lucruri care te fac fericit.

 

Cu drag,

Dumitru

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *