Un SCOP mai mare decat noi

 

 

    Suntem la inceput de an si majoritatea dintre noi avem planuri pentru acest an si speram din tot sufletul sa fie un an mai bun.

    Acest an poate sa fie extraordinar, dar tine de noi, este responsabilitatea noastra sa facem ceva diferit. Daca o sa facem ceea ce am facut pana acum o sa avem ceea ce am avut pana acum. Daca vrem ceva diferit trebuie sa facem ceva diferit.

 

    O sa va spun o poveste care mie imi place foart mult.

 

    “Intr-o zi o persoana plimbandu-se a vazut trei barbati care asezau caramida peste caramida, la fundatia une noi cladiri.

    S-a apropiat de primul barbat si l-a intrebat: Ce faci?

    Vizibil iritat de intrebare, barbatul a raspuns: Ce naiba crezi ca fac? Asez caramida peste caramida!

 

    Apoi omul s-a dus spre al doilea barbat si l-a intrebat acelasi lucru.

    Acesta a raspuns: imi castig existenta…

 

    Apoi s-a dus spre al treilea barbat si i-a repetat intrebarea.

    Acest barbat a zambit si apoi a spus: Construiesc o catedrala.”  – Joan Borysenko

 

    Fiecare dintre acesti barbati faceau acelasi lucru, puneau caramida peste caramida, insa ceea ce facea diferenta intre ei era ATITUDINEA, gandul, mentalitatea, scopul.

 

    De multe ori incepem sa economisim bani, iar dupa un timp renuntam, sau mereu cheltuim banii adunati, intrebandu-ne oare de ce nu reusim sa adunam.

    Nu reusim sa adunam, nu pentru ca nu putem, pentru ca putem, altfel cum iti explici ca la banca putem sa platim rata luna de luna plus dobanda aferenta. Nu reusim pentru ca nu avem un scop pentru acesti bani economisiti, nu stim de ce o facem, nu vedem dincolo de faptul ca punem acesti bani deoparte.

 

    In momentul in care avem un scop, libertatea financiara, o calatorie, o vacanta, o casa, o masina, educatie pentru copii, atunci o sa ne fie mult mai usor sa economisim.

 

    De multe ori vrem recompensa acum, mergem la banca luam un credit si cumparam ceea ce vrem acum, platind apoi dublu acel lucru.

    Daca am avea putina rabdare si am aduna banii necesari pentru ceea ce ne dorim, am avea libertatea mult dorita, nu am mai avea probleme financiare, pentru ca ne-am dezvolta disciplina de a aduna banii necesari si apoi sa ne cumparam ceea ce ne dorim.

 

    Din momentul in care am facut primul credit, am pornit un bulgare de zapada, care o sa devina din ce in ce mai mare, uneori distrugand vieti si familii, iar noi suntem in fata lui.

 

    In acest nou an actioneaza diferit, schimba ceva, oricat de putin, la atitudinea ta, la gandurile tale, la emotiile tale si vezi ce rezultate o sa ai la sfarsitul acestui an.

 

    Fiecare ne dorim o viata mai buna si fiecare meritam acest lucru, insa depinde in totalitate de noi, este responsabilitatea noastra. Insa pentru a ajunge la aceasta viata minunata asa cum vrem noi este necesar ca in fiecare zi sa facem ceva, sa punem caramida peste caramida la catedrala noastra. Chiar daca uneori o sa ni se para o munca de rutina si plictisitoare, trebuie sa vedem rezultatul final, acel scop, aceea viata dorita, aceea casa acolo unde dorim noi, aceea masina la care acum doar visam.

 

    Crede in tine, TOTUL ESTE POSIBIL

 

Cu drag,

Dumitru

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *