Cum poti sa obtii tot ce iti doresti in viata

    “O mie de cuvinte un ban nu fac” aceasta ideea am auzit-o in vara anului 2014, cand am fost la cursul de coaching, de la Gratian Sonu.

    De atunci imi tot venea in gand aceasta vorba, mai ales cand auzeam persoane in jurul meu care spuneau ca nu le ajung banii si vor mai multi.

    Toti ne dorim mai multi bani, indiferent ca vorbim despre 10%, 50%, 100% sau 500% in plus fata de cat castigam acum. Insa de multe ori pierdem esentialul si anume ne concentram atat de mult pe bani si uitam un lucru foarte important. Banii sunt un rezultat si oricat ne-am dori sa avem mai multi, oricat am fugi dupa ei nu o sa ii obtinem. Pentru a ne creste venitul este necesar sa ne concentram pe actiune.

    Pentru a schimba un rezultat (banii) este nevoie sa schimbam variabilele din fata semnului egal (cunostiinte si actiune).

    Pentru a ne creste venitul si a obtine tot ceea ce ne dorim, este nevoie sa invatam, sa ne educam si sa punem in practica aceste informatii, dezvoltand abilitati noi.

    Putem sa stim totul despre orice, dar asta nu o sa ne ajute sa ne crestem venitul. O sa ne ajute sa ne creasca ego-ul, sa ne dam mari, sa avem subiecte de discutii.  

    Informatiile fara actiune ne ajuta sa fim un geniu si atat. Cealalta componenta care ne ajuta sa fim un geniu si sa obtinem tot ce ne dorim, bani, vacante, excursii, casa, masina, relatii, iubire, o familie fericita, este ACTIUNEA. Informatiile puse in practica pot sa ne duca atat de departe incat noi nu am avut curajul sa visam pana acolo.

    Nu o sa reusim sa invatam sa inotam doar daca citim toate informatiile posibile si imposibile despre inot, este nevoie sa intram in apa si sa aplicam acele informatii pentru a invata.

    Nu o sa reusim sa mergem pe bicicleta cu toate informatiile necesare, este nevoie sa ne urcam pe bicicleta, sa ne tinem echilibru, sa pedalam, iar uneori o sa cadem dar impletind informatiile cu practica o sa dezvoltam abilitatea de a merge pe bicicleta.

    Avem nevoie de un minim de informatii pentru a incepe, apoi urmeaza practica, actiunea. In momentul in care punem in practica putem sa observam ce stim si ce nu stim, pentru ca de multe ori teoria este una iar practica este alta.

 

    Secretul pentru a obtine ceea ce ne dorim in viata este sa impletim cunostiintele cu actiunea. Sa ne educam mereu si sa punem in practica fiecare informatie pe care o obtinem. In acest fel putem sa vedem concret, practic, ce functioneaza si ce nu, putem sa observam modul nostru de a reactiona in anumite situatii, ceea ce simtim si cum ne motivam sa mergem mai departe, sa trecem peste esec, sa fim perseverenti, sa facem tot posibilul pentru ceea ce ne dorim.

    Toate aceste se invata prin practica, prin experienta.

 

    Revenind la citatul lui Gratian, “o mie de cuvinte un ban nu fac” este adevarat, dar aceste o mie de cuvinte inmultite cu actiune pot sa faca milioane de bani.

    Milioane de bani cu care putem sa facem tot ceea ce ne dorim, unde dorim, cu cine dorim si cum dorim.

 

    Informatiile sunt peste tot acum, insa actiunea vine de la noi, sa avem curajul sa facem primul pas, sa ne miscam, sa ne marim zona de confort fortand mereu limitele, limite care sunt doar in capul nostru.

 

    Daca stim exact ce ne dorim putem sa aflam usor ce trebuie sa stim (cunostiinte) si ce trebuie sa facem (actiune).

 

    Iti doresc succes in a obtine tot ceea ce iti doresti.

 

Cu drag

Dumitru

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *