Ce sunt banii?

Unii ar spune ca sunt sursa tuturor problemelor, altii ar spune ca sunt ochiul dracului, fiecare dintre noi avem anumite definii despre bani, definitii pe care le-am auzit in familie, la scoala, in religie, in anturajul nostru, si cam peste tot unde mergem auzim ceva despre bani.

Tot ce auzim de rau despre bani vine de la persoanele care nu au succes in acest domeniu. Neintelegand acest domeniu, aceste persoane si-au spus parerea, o scuza mai bine zis pentru a se justifica in fata altor oamenii de ce nu au bani. In realitate este doar ignoranta lor fata de acest domeniu, al banilor. E ca si cum ai intra intr-o echipa care joaca fotbal, dar tu vrei sa joci baschet. Fiecare joc, fiecar domeniu are niste reguli care trebuie urmate pentru a avea succes.

Domeniul financiar are si el regulile lui pe care cei saraci le ignora iar cei bogati le invata permanent.

Sa revenim la ce sunt banii, pentru a-i putea intelege si a reusi sa ii atragem la noi.

 

Banii sunt un rezultat al abilitatilor si al timpului noastru. In functie de abilitatile noastre creem un produs sau un serviciu pe care, noi sau altcineva, il ofera oamenilor care au nevoie de acel produs sau serviciu si pentru care ofera o suma de bani.

Daca lucram intr-o fabrica care produce mobila, noi am vandut timpul si abilitatea noastra de a transforma materia prima in mobila.

Fiind angajati putem sa primim o suma fixa de bani, sau in unele cazuri putem sa primim si anumite bonusuri in functie de volumul de vanzari.

Daca creem noi un produs sau un serviciu si il oferim oamenilor, cu cat ajunge la mai multi oameni cu atat o sa castigam mai mult. Insa in acest caz va trebui sa avem o abilitate in plus si anume marketingul, sa facem in asa fel incat produsul sau serviciul nostru sa ajunga la cat mai multi oameni care au nevoie de el.

 

In concluzie banii sunt valoarea abilitatilor noastre cu care reusim sa ajutam cat mai multi oameni sa obtina ceea ce isi doresc.

Pentru a reusi sa ne dublam banii pe care ii castigam acum va trebui sa dezvoltam si alte abilitati, sau sa dublam numarul de persoane la care ajunge produsul sau serviciul nostru.

 

Cu drag

Dumitru Rus

0023_Fotor_Fotor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *