Formula succesului

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      “Cel care are abilitatea de a-si stapani propria minte poate pune stapanire pe orice altceva”

                                                                                                  Andrew Carnegie

 

    In jurul nostru vedem persoane de succes, persoane fericite, persoane care merg in calatorii, in vacante prin strainatate vizitand locuri minunate, avand parte de experiente de neuitat alaturi de cei dragi lor.

 

    Atunci apare acel gand, aceea senzatie ca si noi vrem sa calatorim, sa ne petrecem concediie in locuri diferite in fiecare an. Si noi vrem sa avem parte de experiente unice in viata, sa facem ceea ce ne place.

    Acest gand, aceasta dorinta rezista cateva secunde apoi dispare. Suntem prinsi in cursa vietii, avem un serviciu care poate ne place sau poate nu ne place. Avem o familie fata de care avem o anumita responsabilitate. Insa acolo in adancul nostru mereu o sa fie acele dorinte, acele vise, chiar daca noi nu le lasam sa iasa, le tinem acolo inchise.

 

    Atunci privim la acele persoane si ne intrebam cum de unii au succes si reusesc sa obtine tot ce isi doresc in viata, iar altii traiesc de pe o zi pe alta?

 

    Pentru a raspunde la aceasta intrebare este necesar sa vedem ce este succesul si cum apare.

    Succesul este un rezultat al actiunilor noastre. Succesul este unic pentru fiecare, pentru unii poate sa reprezinte o familie fericita si timp petrecut alaturi de ea. Pentru altii inseamna recunoastere, pentru altii bunurile pe care le are, o anumita suma de bani in cont, si asa mai departe.

 

    Pentru a avea noi succes primul pas este sa identificam ce reprezinta succesul pentru noi, ce ne dorim noi, ce ne face fericiti pe noi.

    Dupa ce am stabilit acest lucru ramane doar sa gasim o cale de a ajunge acolo. Sa gasim acele actiuni pe care sa le facem si care o sa ne duca la succes.

 

    In drumul nostru spre succes avem nevoie de doua elemente esentiale si anume cunostiinte si comportament.

    Sa ne imaginam ca vrem sa mergem de la cluj la bucuresti cu masina. Pentru asta avem nevoie de cunostiinte de a conduce o masina si de comportament, sa conducem efectiv.

 

    De cele mai multe ori avem cunostiintele necesare pentru a ajunge la succes, insa ne lipseste comportamentul. Fara comportament, fara actiune cunostiintele sunt nule, sunt fara valoare.

    Cunostiintele reprezinta doar 20% in drumul nostru spre succes, restul de 80% este doar comportament, actiune.

 

    Aplicand aceasta formula ne dam seama ca nu este chiar asa de greu sa ajungem la succes, la ceea ce ne dorim. Tot ce avem nevoie in acest drum sunt 20% cunostiinte si 80% comportament.

 

    Cu toate ca formula este simpla, pentru ca azi este usor sa obtinem informatiile necesare, putini dintre noi ajungem la succes. Cel mai mare obstacol este reprezentat de comportament, de actiune. Chiar daca de cele mai multe ori incepem acest drum plini de entuziasm, pe parcurs incepem sa obosim, sa ne plictisim, sa devina o rutina si intr-un final sa renuntam. Si daca am stii ca de multe ori suntem doar la un pas distanta de succes, nu am mai renuta asa usor.

 

    Oricare dintre noi putem sa ajungem la succes, sa obtinem ceea ce ne dorim, tot ce avem de facut este sa stabilim clar ce reprezinta succesul pentru noi, sa obtinem informatiile necesare si sa le aplicam in fiecare zi, zi de zi. Sa transformam acest comportament intr-un obicei si atunci o sa ne fie mult mai usor sa il facem zi de zi.

    Sa ne gandim la obiceiurile pe care le avem acum si care ne ajuta, cum ar fi sa ne spalam pe dinti in fiecare zi. Este un obicei pe care il facem aproape inconstient si de multe ori nu ne simtim bine daca nu il facem.

 

   Sa transformam comportamentele necesare pentru a ajunge la succes in obiceiuri si atunci o sa ajungem mult mai repede acolo unde ne dorim.

 

    Succes = 20% cunostiinte x 80% comportament

 

    John Maxwell spunea ca oamenii ajung greu la succes pentru ca este undeva sus, iar comportamentul si obiceiurile pe care le au ii duc in jos.

 

    Sa na gandim la o persoana care doreste sa slabeasca, pentru asta are nevoie de un comportament si anume sa mance sanatos si sa faca sport. Transformand acest comportament in obicei si facandu-l in fiecare zi o sa ajunga la greutatea pe care si-o doreste.

    Insa majoritatea persoanelor care vor sa slabeasca, chiar daca au acest comportament bun un timp, renunta la el si continua cu comportamentul, obiceiul de a manca nesanatos si fara sa mai faca miscare.

 

    De cele mai multe ori privind comportamentul unei persoane ne putem da seama incotro se indreapta, spre succes sau spre esec.

 

    Decizia ne apartine in totalitate.

Cu drag,

Dumitru

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *