Imbogateste-te, sau nu

 

    A fi bogat…pentru unii o binecuvantare, pentru altii un blestem.

    Unii renuntam inainte de a face primul pas spre imbogatire spunand ca nu se poate, ca nu este pentru noi, uitandu-ne cu invidie si judecand pe cei care au ceea ce ne dorim si noi.

    Altii fac tot posibilul, incearca mereu, zi de zi, invata, aplica, esueaza, incearca din nou pana gasesc o posibilitate, un drum care sa ii duca acolo.

    Multi dintre noi ne dorim sa fim bogati, sa facem ce vrem, cand vrem, unde vrem, cu cine vrem. Cu toate ca multi ne dorim acest lucru, putini sunt cei care ajung acolo.

    Inainte de a vedea pasii necesari pentru a ajunge sa fim bogati, este bine sa definim ce inseamna pentru fiecare in parte acest cuvant.

    Suntem diferiti, suntem unici, avem gusturile si preferintele noastre.

    De aici rezulta si multe intelesuri si multe posibilitati de a ajunge bogati.

    Pentru unii a fi bogat reprezinta o anumita suma de bani in cont, pentru altii reprezinta posibilitatea de miscare, pentru altii relatiile pe care le au, pentru altii timpul petrecut cu familia.

    De multe ori fugim spre acest concept de imbogatire, fara sa stim exact ce reprezinta pentru noi. Vedem ceva la alte persoane si din orgoliu vrem ceva mai bun, fara sa ne intrebam daca chiar ne dorim acel lucru pentru noi sau vrem doar sa ne dam mari. Daca nu stim exact ce ne dorim este ca si cum am fugii legati la ochi.

 

    In dezvoltarea personala se spune ca ceea ce avem in exterior reprezinta ceea ce avem in interiorul nostru.

    Pentru a deveni bogati primul pas este sa ne imbogatim in interior.

   Cum putem face acest lucru? Putem sa:

  • Ne imbogatim cunostintele
  • Ne imbogatim vocabularul, cuvintele pe care le folosim zi de zi au un impact major in viata noastra
  • Ne imbogatim relatiile
  • Ne imbogatim actiunile
  • Ne imbogatim comportamentul
  • Ne imbogatim modul de a vedea situatiile din viata noastra
  • Ne imbogatim credinta in noi si in capacitatile si abilitatile noastre

 

    Imbogatindu-ne in interiorul nostru o sa se vada si in exteriorul nostru. Un comportament placut, pozitiv o sa deschida foarte multe usi, o sa aduca multe oportunitati. O atitudine potrivita, o mentalitate de invingator, cunostintele pe care le avem o sa ne ajute sa luam cele mai bune decizii in orice moment.

 

    Imbogatirea este un proces care are nevoie de timp, de actiune zi de zi. De aceea cu cat incepem mai repede acest proces cu atat este mai bine. Timpul este o resursa limitata. Sa o folosim cat mai intelept posibil, cat mai benefic pentru noi.

 

    Azi pentru a deveni bogat nu este chiar asa de greu, este chiar foarte simplu. Pentru a deveni bogati avem nevoie de:

  • Informatii (internetul este plin de orice fel de informatii),o atitudine pozitiva (sa vedem partea buna in orice situatie), o mentalitate de invingator (sa nu renuntam niciodata, mereu sa gasim modalitati noi de a ajunge acolo unde ne dorim), incredere in noi ca putem sa trecem peste orice obstacol aparut in viata.
  • Comortament, actiune (dupa ce am obtinut informatiile necesare, urmatorul pas este sa le punem in practica, sa dezvoltam un comportament nou pe care sa il avem in fiecare zi.
  • Rezultate (informatiile noi pe care le aplicam dezvoltand un comportament nou, ne aduc rezultate noi, rezultate diferite de ceea ce am avut pana in acel moment)

 

    Einstein spunea ca daca facem aceleasi actiuni si ne asteptam la rezultate diferite suntem nebuni. Pentru rezultate diferite avem nevoie de comportamente diferite, comportamente care vin in urma informatiilor noi pe care le asimilam.

 

    Pentru a ne imbogatii primul pas este sa stabilim exact, concret ce reprezinta pentru noi aceasta imbogatire, sa gasim informatiile necesare, sa studiem persoanele care au obtinut ceea ce ne dorim noi, sa aplicam acele informatii in viata noastra zi de zi, dezvoltand comportamente noi.

    Teoria impreuna cu practica disciplinata o sa ne aduca rezultatele dorite.

 

    Va doresc succes tuturor sa ajungeti bogati exact asa cum va doriti.

     TOTUL ESTE POSIBIL

 

Cu drag

Dumitru

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *