Puterea mintii

 

    Un teren arid, intins pe cateva hectare, o coala de hartie alba, o piatra sau o bucata de lemn.

    Privind aceste lucruri doar cu ochii nu vedem nimic deosebit, doar lucruri comune, fara importanta si nefolositoare.

 

    Dar o persoana care vede cu ochii mintii, care trece de privirea ochilor, vede pe acel teren intins un intreg parc de distractii, plin de copii fericiti alaturi de parintii lor, vede un hotel plin de persoane care se odihnesc aici.

    Michelangelo privind o piatra a spus: “Am vazut ingerul in piatra si am sculptat pana l-am eliberat”.

 

    Viziunea este puterea mintii, iar cei care stiu sa se foloseasca de aceasta putere reusesc in viata orice isi propun, pentru ca ei vad dincolo de lumea materiala, ei vad un viitor unde totul este posibil. Se folosesc de resursele pe care le au acum pentru a ajunge acolo unde isi doresc, pentru a transforma acel vis in realitate, acel viitor in prezent.

 

    Inainte sa se faca prima calatorie pe luna, totul era doar in mintea unei persoane, care s-a folosit de puterea mintii, de viziune, a vazut primul om cum pune piciorul pe luna. Lucrand zi de zi la aceasta viziune, au reusit, chiar daca intre timp au avut parte de multe esecuri, multe pierderi de vieti omenesti, mult timp, energie, bani investiti. Important este ca au reusit.

    Bill Gates a avut o viziune, un calculator in fiecare casa, aceasta viziune l-a motivat mereu, l-a impins de la spate, l-a trezit in fiecare dimineata. Si acum isi vede visul realizat.

 

    Uneori din cauza greutatilor, a obstacolelor, a provocarilor care ne apar in cale renuntam la visul nostru, renuntam la viziunea noastra. Poate avem si in jur persoane care in loc sa ne incurajeze, oricat de nebunesc ar fi visul nostru, ne descurajeaza si ne spune sa stam cuminti.

    Insa pentru a reusi sa transformam orice vis in realitate, este nevoie de curaj, de nebunie, de credinta, sa credem in noi si in visul nostru cu orice pret si sa nu lasam pe nimeni sa ne spuna ca nu se poate.

 

    Sa ne gandim la radio, la televiziune, la telefonie, la masini, avioane, nu au fost de cand lumea si pamantul, au fost inventate, cineva a avut o viziune, un vis in care a crezut cu toata fiinta lui, chiar daca nimeni din jurul lor nu a crezut in asa ceva, ba mai mult crezandul nebun.

 

    Azi sa folosim un telefon, o masina, sa zburam cu avionul, sa facem un apel video la mii de km departare ni se par lucruri normale. Insa pentru aceasta normalitate a fost nevoie de cineva anormal in aceea vreme, pentru a crede in viziunea lui si a face tot posibilul sa transforme acest vis in realitate.

 

    Care este visul tau?

    Cat crezi in el?

    Cei din jurul tau te incurajeaza sau nu?

    Faci ceva pentru visul tau in fiecare zi?

 

TOTUL ESTE POSIBIL

 

Cu drag,

Dumitru      

    

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *