Disciplina

    Sau cum sa ai succes, prosperitate, bunastare, indiferent de conditiile pe care le ai acum, indiferent de dezavantajele pe care le ai acum.

Malcolm Gladwell spune : Disciplina nu este ceva ce faci odata ce esti bun. Disciplina este ce faci ca sa devii bun.

Iar Elbert Hubbard a spus : Disciplina este abilitatea prin care decizi sa faci ceea ce ar trebui sa faci, atunci cand trebuie, indiferent daca iti place sau nu.

     Disciplina este o abilitate in viata noastra care, daca o folosim corect, ne poate ajuta sa obtinem tot ceea ce ne dorim.

 

    Si nu vorbim aici despre avantaje, despre familie, despre conditiile in care ne-am nascut, despre talent, ci este vorba despre ceva foarte simplu, insa nu toti stim sa o folosim. Este vorba despre DISCIPLINA.

 

    Ce este disciplina?

    Disciplina este sa faci ceea ce stii ca trebuie sa faci, indiferent de starea pe care o ai.

 

    Sa zicem ca vrei sa tai un copac, insa pentru ca ai foarte multe activitati in viata ta, nu ai timp sa te ocupi de acest copac intr-o singura zi. Dar daca ne folosim de disciplina, reusim sa doboram acest copac. Cum? Foarte simplu, disciplina presupune ca in fiecare zi, dimineata cand te trezesti, sa mergi la copac cu toporul si sa aplici 5 lovituri, dupa care iti continui activitatile din ziua respectiva.

    Dupa prima zi propabil ca nici nu o sa se observe unde ai aplicat acele lovituri, probabil nici dupa o saptamana. Dar aplicate aceste lovituri in fiecare zi, timp de luni de zile, timp de ani de zile, o sa avem o surpriza. La un moment dat copacul o sa cada. Este inevitabil.

 

    Acum gandeste-te la visul tau, la ceea ce iti doresti cel mai mult, indiferent ca vorbim despre bani, despre relatii, despre iubire, despre sanatate, despre sport, despre spiritualitate. Alege domeniul in care vrei sa fii cel mai bun, sau domeniul in care vrei sa imbunatatesti lucrurile. Scrie 5 activitati pe care sa le faci in fiecare zi, cu disciplina, zi de zi si poti sa fii sigur ca o sa obtii ceea ce iti doresti. Doar 5 activitati, repetate in fiecare zi, zi de zi.

 

    Daca este asa de simplu de ce nu facem acest lucru?

    Din mai multe motive, cum ar fi, uneori nu stim ce sa facem, nu stim acele activitati, alteori incepem si vrem rezultate ieri. Vazand ca dupa 2 – 3 zile nu se intampla nimic renuntam. Alteori devine rutina, plictiseala si cautam ceva nou, chiar daca eram aproape de ceea ce ne doream.

 

    Oamenii de succes, oamenii prosperi au obiceiuri in viata lor, obiceiuri pe care le-au format cu disciplina, obiceiuri care i-au adus pas cu pas mai aproape de viata pe care si-au dorit-o.

 

    Este nevoie doar sa stim ce ne dorim, cat mai detaliat si sa aflam 5 activitati pe care sa le transformam in obiceiul nostru de zi cu zi.

 

Sa ne gandim la marii sportivi de performanta, ei au obiceiul de a se antrena in fiecare zi.

 

TOTUL ESTE POSIBIL. Traieste-ti viata.

 

Cu drag,

Dumitru

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *