Controleaza-ti cheltuielile

 

Cheltuielile au devenit in ziua de azi ca un fel de boala pentru finantele noastre personale. Din cauza unor cheltuieli impulsive ajungem de cele mai multe ori sa intram in datorii. Odata ajunsi aici, intram intr-un cerc vicios care ne adanceste din ce in ce mai mult in datorii.

In momentul in care datoriile au aparut in viata noastra, ne afecteaza si modul nostru de gandire. Suntem preocupati din ce in ce mai mult de datorii, ne facem griji pentru ziua de maine, ne stresam ca nu ne ajung banii de la un salariu la altul. Devenim frustrati, suntem din ce in ce mai sensibili, reactionam violent la cele mai mici lucruri care ne deranjeaza. Ajungem sa ne certam cu cei din jurul nostru.

 

In aceste conditii probabil te intrebi ce este de facut.

Primul pas important pe care e nevoie sa il facem este sa fim atenti la cheltuielile noastre. Noteaza in fiecare zi pe ce cheltui banii. Asa poti sa vezi pe ce se duc banii tai. Acum poti sa aflii care cheltuieli sunt necesare si care pot fi eliminate. Stiind cheltuielile necesare pentru o saptamana poti sa creezi bugete pe care sa lucrezi. Acest lucru o sa iti ofere un control asupra cheltuielilor.

 

In momentul in care am dobandit control asupra cheltuielilor noastre putem merge mai departe, insa fara un control, fara o evidenta clara a cheltuielilor noastre nu stim unde suntem, nu stim de cati bani avem nevoie pentru necesitatilor de zi cu zi.

 

Tu stii pe ce cheltui banii, stii de ce suma ai nevoie luna de luna?

 

Cu drag

Dumitru Rus

0023_Fotor_Fotor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *