3 pasi pentru a transforma esecul in succes

Printre primele lucruri pe care le invatam in viata este mersul in picioare si stim cu totii ca nu ne iese din prima. Incercam, cadem, ne ridicam, incercam din nou, zi de zi de zi de zi pana reusim. Asa invatam sa vorbim, sa scriem, sa citim. Totul se invata, nimeni nu reuseste din prima.

 

Cand suntem mici nu tinem cont de aceste esecuri si continuam pana reusim.

Insa in momentul cand devenim adulti parca esecurile au o greutate mult mai mare si stim cu totii persoane care nici macar nu incearca de frica sa nu esueze.

 

Esecurile fac parte din viata noastra de cand ne nastem si pana murim. Ar fi util sa privim esecul ca si un prag, ca si un pas spre ceea ce ne dorim noi.

Daniel Zarnescu spunea ca esecul ne arata unde ni se termina abilitatile noastre si acolo trebuie sa insistam, sa invatam sa dezvoltam.

 

Cum putem transforma un esec in succes?

 

  1. Pentru a obtine ceea ce ne dorim avem nevoie de niste abilitati, esecul ne arata care sunt aceste abilitati.
  2. Esecul reprezinta doar pierderea unei batalii, nu a intregului razboi. Sa invatam tot ce putem din aceasta infrangere, din acest esec, sa ne desccoperim, sa ne aflam punctele forte si punctele slabe. In acest fel data viitoare o sa stim cum sa ne facem strategia de atac.
  3. Esecul apare doar in momentul cand invatam ceva nou. Si stim cu toti ca doar invatand ceva nou zi de zi reusim sa creste, sa evoluam, sa ne dezvoltam, sa fim cine vrem sa fim, sa avem viata pe care o visam, sa ne transformam orice vis in realitate.

 

Daca transportul aerian s-ar fi oprit la primul avion prabusit, azi nu aveam posibilitatea sa calatorim in mai putin de o ora de la Cluj la Bucuresti si sa ne bucuram de aceasta priveliste oferita de la inaltime.

 

Invata in fiecare zi ceva nou, teoretic si practic.

Nu te opri la primul esec, continua, cauta mereu alternative pana reusesti sa obtii ceea ce iti doresti.

Sa ne amintim ca si marele campion la atletism USAIN BOLT a fost candva copil si invata sa mearga in picioare, insa nu cred ca a reusit din prima, cazand si el ca si oricare copil.

Acum insa este legenda.

TOTUL ESTE POSIBIL. Traieste-ti visul.

 

Cu drag,

Dumitru

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *